Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
adam nowak Artur Sychowski emilia wilczewska Jarek Grudzień marcin Dobrzanski Karolina Szynwelska ARQ arqw Karolina Kargol Arlen Kinga Samson Pawel2403 (4322 niezalogowanych)
477 Postów
Kalba Kalba
(Królowa_Korba)
Wyjadacz
Yatsek napisał:
Królowa_Korba napisał:
A, i BSU tez troche wyszlo w tym roku
BSU, max podstawa do odliczen to 20k nok co daje 4k nok max rocznie na osobe....

No to przeciez zawsze cos, mi wyszlo prawie 3500.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
812 Posty

(optimus reaktywacja)
Maniak
Ghalia napisał:
[quote
Dzięki Optimus że Ci się chciało :) Ja to wiem, ja to znam. Ja to nawet szefowi pokazywałam. I co z tego jak z niego jest taki cwaniak ze męża zatrudnił jako "woźnego" to raz a po drugie powiedział mi że to są stawki w danych sektorach. I firma budowlana "musi "tyle płacić minimum a on firmy budowlanej nie ma wiec może zapłacić ile mu się podoba. U mnie sytuacja wygląda tak samo. Sprzątam ale nie jestem zatrudniona w firmie strikte sprzątającej. :dry:[/quote]

To nie jest tak jak mowi wasz szef. Przy rejestracji firmy BR wlasciciel musi podac informacje, czym bedzie sie firma zajmowala. Kazda profesja ma swoj kod. Jezeli firma zajmuje sie rowniaz budowlanka lub/i sprzataniem to wystarczy aby pracownik podlegal umowie zbiorowej. Sprawdz nazwe firmy BR a bedziesz wiedziala, czy szef musi placic ci wedlug w/w stawek.

W przeciwnym razie kazdy wpisywałby 30 profesji i tlumaczyl, ze jego glownym profilem jest koszenie trawy, podczs gdy on sam zatrudnia 30 murarzy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
166 Postów
mariusz mariusz
(mariuszmariusz)
Stały Bywalec
Macie może namiary na kogoś kto może zrobic korekte podatku . Jestem z Sandnes.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
477 Postów
Kalba Kalba
(Królowa_Korba)
Wyjadacz
gabriel napisał:
Królowa_Korba napisał:
A co w tym dziwnego? Wiem, ze jak moj mąz byl tutaj pierwszy to mogl odpisywac wyjazdy do nas, ale teraz jak jestesmy cala rodzinka w Norwegii to nie mozemy. Nikt z moich znajowmych nie mowil o takiej mozliwosci...
ECH ... ALIENS ... !!!
---
cóż , trwajcie w swoim przekonaniu słuszności dalej .
---
Mnie nic do tego ,
Bywajcie wtórni analfabeci z biegłą znajomością angielskiego w mowie i piśmie , jednak nie umiejący czytać prostych pism które przysyła wam co roku Norweski Urząd Podatkowy w okresie Rocznego Rozliczenia Podatkowego .
---
Taka jedna złośliwa drobna uwaga :
---
Zajrzyj sobie do >Selvangivelse -2011-<
na drugiej stronie jest pozycja 3.2.9
I CO TAM PONIŻEJ TEGO PUNKTU PISZE...!!!? .
- Bom-........................................xxxxxx .... może tam pisze że aliensem jest się przez własną głupotę ...! .

Tak jak myslalam pozycja 3.2.9 dotyczy dojazdow do pracy, ewentualnie podrozy do Polski, jesli ma sie tam rodzine...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Makaryna napisał:
Dziewczyna napisala, ze cala rodzina sa w Norwegii wiec punkt 3.2.9 ich nie obowiazuje.Widzę ,że Obie jesteście po jednych pieniądzach .
---
Niemniej dobra rada ... tym razem ... a Mam wyśmienity humor .
Zajrzyjcie sobie Obie na stronę Skatt do Komentarzy związanych z tymi Pozycjami .
---
Przecież Ja .... NIGDZIE NIE NAPISAŁEM , Że Ją dotyczy pozycja -3.2.9-
A jedynie zasugerowałem by dokładnie przeczytała ... CO PISZE POD TĄ POZYCJĄ ... a to zasadnicza różnica ...!!!
---
Niestety nie będę wam rozwijał tego wszystkiego , bo NIE MAM na to ochoty , że względu na Fakt iż na Tym Forum Puszycie się jak Pawianice ... Znawczyni ... NICZEGO ...!!! .
---
Tyle na razie
---
Jak mi przejdzie Niechęć do was a nikt wcześniej nie naprostuje wam waszej głupoty to może się zabiorę za detale dotyczące tego co pisze poniżej tej nieszczęsnej pozycji -3.2.9-
---
A teraz idę na zasłużonego Grilla i Piwo z sokiem

---
A wy Obie , szukajcie szczegółów... a jak znajdziecie , to z nerwów obgryzajcie paznokcie do pierwszej krwi ... za waszą pyszałkowatość i podatkową ciemnotę ...!
ECH ... Friter pølser og drikke øl ... grille grille ...eee ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
477 Postów
Kalba Kalba
(Królowa_Korba)
Wyjadacz
Czyli zasugerowales pozycje 3.2.9, bo mnie NIE dotyczy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
166 Postów
mariusz mariusz
(mariuszmariusz)
Stały Bywalec
a jesli chodzi o zrobienie korekty to sa moze do tego odpowiednie formularze do sciagniecia ze strony urzedu, bo nie wiem jak sie do tego zabrac
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Królowa_Korba napisał:
Czyli zasugerowales pozycje 3.2.9, bo mnie NIE dotyczy
WIESZ co !? .
Widzę , że powinnaś zacząć , uczyć się czytać dane teksty , POWOLI ... POWOLUTKU ... I ZE ZROZUMIENIEM CZYTANEGO TEKSTU ...
---
Inaczej to tylko krew zalewa , jak się twoje głupoty czyta ...
---
Tą powyższą wypowiedzią , zniechęciłaś Mnie do zapodania odpowiedniego tekstu ze skattu , na temat tego , co pod tą nieszczęsną pozycją się znajduje ... i Kogo Ona dotyczy ...
---
Bom- / fergeutgifter og fly / tog billetter ( spesielle vilkår, se rettledningen )
---
Nie Moja głowa , nie Mój Ból ...!
---
---
BĘC ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
231 Postów
Łukasz Bernaś
(Rzymski82)
Stały Bywalec
Tylko że te tabelki sa do dupy, bo jak ktoś nie ma żadnych odliczeń to zaliczka powinna być zbliżona do tego co ma zapłacić. Ja w tym roku musze 12tyś dopłacić, czyli średnio płacę o 1tyś za mało miesięcznie. A przecież po to są tam różne kwoty zarobku i różne kwoty zaliczek aby wychodziło to w miarę dobrze. Ale tu jest wszystko powalone, żaden urzędnik nie wie jaki jest wzór na obiczenie podatku od danej kwoty. Jak tu przyjechałem 4 lata temu i założyłem konto w banku to w całym banku nikt nie potrafił zrobić przelewu za granice a było to w Spearebank Kvinesdal. Paranoja!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok